Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.biosteelsports.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ( https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina?urlid=201178&stevilka=3297 ), skladno z novo evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDRP), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

•  identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)
•  kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
•  bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
•  dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
•  pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve
•  vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
•  način plačila in dostave
•  rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
PODATKI O PODJETJU
NAVIUM Group d.o.o.
Celjska cesta 7
3250 Rogaška Slatina
Slovenija – EU
Davčna številka: SI 98806700
Matična številka: 6407595000

Email: info@biosteelsports.si

TRR: – IBAN SI56 1010 0005 6088 014 Račun odprt pri Intesa Sanpaolo Bank d.d.
– IBAN SI56 3000 0001 2878 144 Račun odprt pri Sberbank d.d.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne strani www.biosteelsports.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.Vse funkcije, vsebina, specifikacije, izdelki in cene izdelkov in storitev, opisanih ali prikazanih na tej spletni strani, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Nekatera merila in podobni opisi so približni in so na voljo le v priročne namene. Vključitev katerih koli izdelkov ali storitev na tej spletni strani v določenem času ne pomeni ali jamči, da bodo ti izdelki ali storitve na voljo kadar koli. Vaša odgovornost je, da preverite in upoštevate vse veljavne lokalne, državne, zvezne in mednarodne zakone (vključno z zahtevami glede minimalne starosti) glede posedovanja, uporabe in prodaje katerega koli predmeta, kupljenega na tej spletni strani. Z oddajo naročila se strinjate, da bodo naročeni izdelki uporabljeni le na zakonit način.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med NAVIUM Group d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini BioSteelsports sklenjena v trenutku, ko kupcu pošljemo prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Način plačila

Plačilne metode:

1.) Plačilo po povzetju z gotovino ali bančno kartico (ob dostavi izdelka) dostavni službi ( GLS ali Pošta Slovenije )
2.) Bančno nakazilo po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja. Kupec prejme predračun, po prejemu nakazila, bo naročilo obdelano in odpremljeno
3.) PayPal nakazilo na račun podjetja
4.) Plačilo s kartico ( Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro )

Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš email (v .pdf formatu), oziroma v fizični obliki takoj po prevzemu paketa. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, odpošljemo že isti dan v primeru plačila po povzetju, preko Paypala ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

Postopek nakupa

Na spletni strani www.biosteelsports.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”V košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

Na spletni strani www.biosteelsports.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se vam (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”.

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja:
•  Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka
•  Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni
•  Način plačila:
>Plačilo po povzetju
>plačilo po predračunu
>Paypal plačilo
>Plačilo s plačilno kartico
•  Kuponi za popust in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi
•  Pregled naročila: prikazani so izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo

Pred zaključkom naročila lahko posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ste ga izbrali in vsebino nakupovalne košarice še enkrat pregledate. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Garancija in reklamacije

Kupec je dolžan takoj po prejetju blaga, blago preveriti za očitne napake. Če kupec ugotovi očitno napako, mora takoj o tem obvestiti ponudnika. V primeru da tega ne stori, ne mora uveljavljati nobenega odškodninskega zahtevka do ponudnika zaradi očitnih napak.
V primeru očitne napake lahko kupec izbira med naslednjimi možnostmi: nadomestitev blaga, znižanje prodajne cene ali vrnitev denarja.

Ponudnik ni odgovoren za napake, kjer se vidi, da so povzročene s strani kupca.Če je potrošnik blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nezmanjšani količini poslati ponudniku v 8 dneh po poslanem sporočilu o odstopu od naročila. Priložen mora biti račun in pisni razlog za vračilo.Vračilu blaga je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

Kupec lahko blago vrne tako, da poštno pošiljko pošlje na spodnji naslov ponudnika, pri čemer stroške vračila blaga krije kupec.

Za spletno trgovino BioSteelsports
NAVIUM Group d.o.o.
Celjska cesta 7
3250 Rogaška Slatina

Osebno vračilo izdelka ni mogoče. Prevzem izdelka lahko organiziramo tudi mi preko naše dostavne službe, stranka pa mora izdelek ustrezno zapakirati in ga predati kurirju ob dogovorjenem terminu.

V primeru vprašanj nam lahko pišete na info@biosteelsports.si. Pri zamenjavi blaga, ki ni posledica reklamacije, kupec krije vse stroške povezane s tem, tj. stroške vračila blaga, stroške ponovnega pošiljanja blaga in morebitno razliko v ceni.

Pravica odstopa od pogodbe

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na email naslov ponudnika: info@biosteelsports.si.
V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne tako, da pošiljko naslovi na naslov ponudnika NAVIUM Group d.o.o., Celjska cesta 7, 3250 Rogaška Slatina, Slovenija.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 8 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vsa vračila bodo kupcu vrnjena z enakim plačilnim sredstvom, kot je bil opravljen nakup, razen če bo kupec izrecno zahteval vračilo z drugim plačilnim sredstvom, pod pogojem, da ob tem potrošnik zaradi tega ne bo nosil nobenih dodatnih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu z ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po emailu. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf) (neuradno prečiščeno besedilo).

Varnost in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec NAVIUM Group d.o.o. in Stripe. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. BioSteelsports omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih BioSteelsports pregleda. Mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni BioSteelsports ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem ne bomo objavili.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu NAVIUM Group d.o.o., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na NAVIUM Group d.o.o..

Pravno obvestilo

Spletna trgovina BioSteelsports in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

NAVIUM Group d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da NAVIUM Group d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

NAVIUM Group d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Trudimo se po vseh močeh izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@biosteelsports.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. NAVIUM Group d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si NAVIUM Group d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Malinca, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine www.biosteelsports.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Posodobljeno: 18.07.2021